Istoric


  PIFATI S.A. se dorește o companie mobilă, rx ambițioasă, rx mereu cu fața spre viitor, find întotdeauna un partener credibil și serios în afaceri.

 

Societatea a luat ființă în anul 1976 ca șantier de punere în funcțiune, asistență tehnică și intervenții al IAMRCT Vulcan București.
La 1 martie 1991 s-a constituit ca societate pe acțiuni sub numele de PIFATI S.A. În perioada 1991 – 2000 prin aporturi repetate de capital privat și, în final, prin cumpărarea părților deținute de statul român, Pifati devine societate pe acțiuni cu capital integral privat.
Pifati a activat la început ca societate de prestări servicii pentru centrale termice. În 1994 acționariatul a hotărât dezvoltarea sectorului de producție și începerea construcției unei unități de producție de cazane și utilaje pentru centrale termice pe linia de centură a Bucureștiului, locația Domnești.

 

    Cei 30 de ani de activitate pe piața româneascã fac din Pifati o prezență de referințã în industria aburului, apei și cãldurii. Societate cu capital integrat privat, certificatã AllCert pentru implementarea sistemului ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001 Pifati oferã o gamă variată de produse și servicii menite să satisfacă o categorie largă de nevoi ale utilizatorilor din domeniul aburului,  apei și căldurii.
Beneficiind de experiența și calificarea specialiștilor sãi, conștienți cã nu numai calitatea produselor oferite este importantã pentru clienți, Pifati oferã beneficiarilor pachete complete de servicii  care se regãsesc în operațiuni de punere în funcțiune și service, documentare – proiectare, producție, montaj, studii de fezabilitate, consulting și diagnoze în domeniul instalațiilor termoenergetice, spălări chimice și elaborare tehnologii, oferind și servicul de « centralã termicã la cheie ».

    Buna conducere și coordonare a activitãții este concretizatã în calitatea înaltã a produselor și serviciilor oferite, urmãrindu-se permanent creșterea fiabilitãții, îmbunãtãțirea performanțelor și a modului de prezentare a  echipamentelor prin implementarea de noi tehnologii de fabricație, prin încadrarea într-un design modern, prin rezolvarea problemelor de mediu și de cost real al proiectelor de execuție, obținând astfel utilaje echivalente celor din import, din punct de vedere al perfomanțelor, dar la un preț mult mai scãzut.
Produsele Pifati sunt certificate și sunt destinate cu deosebire pieței interne, segmentului industrial al construcțiilor și cel al serviciilor publice. Soluțiile constructive de proiectare adoptate, permit costuri mici de fabricație, dar și costuri reduse ale investiției în centralã termicã, datoratã gabaritelor reduse.

    Consecventã principiului conform cãruia satisfacția clientului reprezintã scopul serviciilor sale, Pifati considerã cã este esențialã rezolvarea unor cerințe de bazã cum sunt calitatea, fiabilitatea și ușurința în exploatare. Pentru a satisface cerințele privind calitatea, compania a creat un sistem de management care oferã o cooperare coerentã între furnizor și client.
Ca de fiecare datã în ultimii ani, Pifati și-a fãcut simțitã prezența la toate manifestarile expoziționale de referințã devenind un punct de reper pentru toți cei implicați în producerea aburului și apei calde – clienți, producãtori și prestatori de servicii – dovedind astfel și deschidere spre competiție.

    Într-o țară concentrată pe probleme, se mai găsesc câte unii care să insiste în căutarea de soluții. Ne place să credem că suntem printre ei și că avem, într-adevăr, soluții, desigur nu pentru toate problemele ci numai pentru cele care privesc producerea sau folosirea apei calde, apei tratate, aburului și căldurii. Sunt soluțiile la problemele pe care le-ați amânat sau care tocmai v-au apărut, care păreau să fie destul de accesibile până și din punct de vedere financiar.