Coșuri de fum


Coşuri din inox

Coșurile de fum realizate de Pifati sunt din tablă subțire din oțel inox, izolate termic cu lamel din vată minerală bazaltică și acoperite cu tablă de protecție, fiind livrate cu set sau sistem de suporți de prindere și susținere de clădiri, stâlpi, etc. Sistemul de prindere este reglabil atât în plan orizontal cât și în plan vertical. Tronsonul de baza este prevăzut, la rândul său, cu un sistem de drenare a condensului și de acces pentru curățire și inspectie.
Coșurile de fum au un diametru nominal interior cuprins între 150 și 1400 mm, o înălțime de la 10 la 50 m, temperatura gazelor de ardere este de la + 60 pana la + 450º C, iar cea exterioară este cuprinsă între – 30 si + 50º C. Umiditatea maximă este de 100%.
Printre avantajele coșurilor de fum fabricate de Pifati se număra faptul că acestea sunt necorodabile la interior și exterior, au o etanșeitate perfectă atât la partea de gaze de ardere cât și la agenții externi, montajul realizându-se ușor prin proiectarea, execuția, livrarea tronsoanelor și suporților în funcție de condițiile existente la beneficiar. Accesul pentru curățire și inspecție este, de asemenea, ușor.
Dacă înainte coșurile erau confecționate manual, acum situația se prezintă altfel, tocmai datorită noii tehnologii implementate de Pifati, prin mașina de confecționat virole. Prin intermediul acesteia, confecționarea tuburilor se face automat. Mașina are capacitatea de a realiza virole de 1 m lungime, cu un diametru cuprins între 80 și 600 mm, din tablă de inox cu o grosime de la 0,3 la 1 mm.
Mecanismul este următorul: după ce valorile dorite a fi realizate, au fost introduse într-un panou de comandă ce va dirija pe timpul întregului proces ghilotina, banda si valțul, tabla este decupată la lungimea dorită de o ghilotină, este transportată pe o bandă de cauciuc și introdusă în valț pentru roluire. Linia este capabilă să producă automat numărul dorit de tuburi.
Bancul de sudură automat, sudează longitudinal tuburile confecționate pe linia respectiva. Procedeul de sudură este TIG (sudură în argon).
Bancul de debitare cu plasmă este debitat în 3D, conform unui desen cu coturi sau elemente de legătură din tuburi. În principiu poate decupa orice formă din/în tub.
Mașina pentru confecționat tubulatură realizează automat tubulatura agrafată (tub spiralat) din banda de inox sau tablă zincată, având o lațime de 137 mm și un diametru cuprins între 80 și 1400 mm.

Configurarea furniturii

• Tronson de bază cu gură de vizitare și sistem de evacuare condens
• Tronsoane verticale până la cota finală
• Tronsoane orizontale până la cazan
• Tronson de vârf
• Clapetă de izolare a cazanului
• Compensatori pentru preluarea dilatărilor
• Set sau sistem de suporți